Help, Ik heb een hobby! Ingrid over het miniatuur houten bouwpakket de Honey Dessert Talk

Na een aantal geweldige booknooks gemaakt te hebben, wilde ik even wat anders doen en zag dit schattige Honey Dessert Talk miniatuurhuisje op Robotime.nl voorbij komen. Natuurlijk meteen besteld. Het pakket werd uiteraard weer tiptop geleverd door Robotime.nl. Alles zat er zoals gewoonlijk weer in, zoals de pincet, het dubbelzijdige tape etc. etc. Als ik begin te bouwen, leg ik alles eerst voor mij neer en op volgorde. Dat werkt immers het makkelijkst. Ik kon niet wachten om ermee aan de slag te gaan

Tips van Ingrid voor dit geweldig leuke bouwpakket van hout

  • Ik kwam erachter dat je bepaalde onderdelen, bijvoorbeeld het trapje of het wandkastje beter eerst in mekaar kan zetten voordat je het achterste paneel plaatst. Dan kun je er beter bij.
  • En ik gebruikte voor sommige onderdelen ook lijm in plaats van de dubbelzijdige tape, dat maakte het toch iets strakker.
  • En bij het plakken van de plastic losse onderdelen, zoals de taart en de bordjes, moet je even je creatieve brein gebruiken, want bij sommige onderdelen lukte de dubbelzijdige tape helaas niet. Ik gebruikte lijm of dikke plakdots.
  • Als je doosjes gaat vouwen, ga dan even met de punt van je pincet langs de lijnen en gebruik daarvoor een liniaal, dan kun je beter en mooier de doosjes vouwen.

Fijne reserveonderdelen, dikker papier luxueuzer

Wat ik fijn vond, was dat er van E3 en E4 extra onderdelen waren, dus mocht je iets kapot hebben gemaakt omdat het fragiel is, dan heb je toch een extra onderdeel achter de hand. Helemaal top! Het enige wat ik echt jammer vond, was het bedrukte papier, dat vond ik eigenlijk fragiel en dun waardoor het snel scheurde. Ik had liever het dikkere papier, net als waar je de doosjes van moest vouwen. En qua uitstraling doet dikker papier nét iets meer voor de buitenkant van het huisje, dan het dunne papier.

Miniatuurhuisje met maar 2 sterren van de 5, toch een kleine uitdaging om te maken

Ik heb dit schattige miniatuurhuisje in een dag gebouwd, natuurlijk vergat ik niet tussendoor nog thee en een lunchpauze te nemen. Ik heb af en toe zitten stoeien met het dunne papier, maar ik vond het weer een feestje om te doen. Ik zeg wel eens gekscherend: “Help ik heb een hobby, hahaha!” Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar elke keer als ik een booknook of een huisje af heb, geeft dat toch een kick!

Ik wens jullie daarom veel bouwplezier met het Honey Dessert Talk huisje en ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben.

Lieve groetjes Ingrid