Monique tuiniert in de Garden House booknook

Heerlijk, ik heb er weer eentje af! En daarmee bedoel ik een book nook … Wat is dat nou weer, hoor ik je denken. Dat leg ik later uit. Eerst vertellen hoe gezellig ik dit bouwpakket Garden House van hout vond. O nu jok ik, het is niet alleen hout, er zit ook transparant plastic in voor de ruiten en karton voor de planten. Het is namelijk een serre of een bloemkas. En wat een schatje is dit tafereeltje! Het is meteen gezellig en je zou gelijk willen gaan zitten in de schommelstoel omringd door planten en leuke meubeltjes.

Houten 3D-puzzel knutselen in 3 avonden

Ik heb drie avondjes gezellig geknutseld aan dit bouwpakket. Het werkt 99% met pen-en-gatverbindingen en soms zet of haak je stukjes in gleufjes. En af en toe heb je een drupje lijm nodig, dat zit bijgesloten. Een prettige bijkomstigheid dat alles (behalve de batterijen) bijgevoegd is. Wat ik grappig vind van dit miniatuur bouwpakket is dat de schommelstoel kan schommelen en het raam open kan. Niet als het klem tussen boeken in je boekenkast staat, want dát is een book nook. Een tafereeltje dat je tussen je boeken zet om je boekenplank meer diepte te geven.

Mijn tips voor dit bouwpakket voor volwassenen

Alleen voor volwassenen? Ja, want niet alleen vind ik het thema minder voor kleinere kinderen, ook denk ik dat er best pittige dingen in zitten. Het lezen van de bouwtekening is ook niet voor de kleinsten onder ons. Ik had zelf af en toe wat moeite met de volgorde van bouwen. Soms moet je dingen in elkaar drukken wat dan eigenlijk niet meer kan, omdat je er geen kracht meer op uit kunt oefenen. Deze tips heb ik voor jullie in een video gezet. Veel plezier met knutselen van deze bloemenkas!