Vlieg mee met de kerstman van Monique!

Ik houd erg van modelbouw. Ik houd erg van kerst. Dus 1+1=fun! Ik heb het houten bouwpakket de Christmas melody tree van Robotime.nl gebouwd! Best een flink hoog bouwpakket en supergezellig met kerstpakketjes, joekels van kerstballen en een lief kerstdorpje. Het toppertje is natuurlijk die kerstman in zijn slee die rond de top van de kerstboom vliegt. Maar ook het miniatuur treintje dat onder de boom door zijn bergtunnel rijdt, is supercute. Je kunt het treintje twee plekken bekijken; aan de voorkant onder het kerstdorpje bij de bushalte van de kerstman of aan de achterkant bij een geheimzinnige grot met ijspegels. Lees verder voor bouwtips!

Hout zelf buigen is een eitje met Robotime!

Er waren veel positieve dingen aan dit bouwpakket van hout. De puzzelstukken drukken makkelijk uit de met laser voorgesneden platen, zowel uit het hout, karton als papier. Er staan nummers op de onderdelen, ook erg handig en bij de afbreekpuntjes staan vaak streepjes zodat je weet waar je moet drukken. Ook ben ik zoals altijd weer onder de indruk van dat je hout kunt buigen door speciale laserinsnijdingen, zonder het dagenlang (zoals vroeger met modelbouw) in water te hoeven weken. Dat werkte allemaal superlekker.

Belangrijke tip van Monique bij dit houten bouwpakket volwassenen

Ik zeg bewust volwassenen, want ik vind het geen bouwset voor kleine kinderen. Hoewel veel dingen makkelijk gaan, vond ik de hele kerstboom over de middenas zetten, het moeilijkst en ook de zes voetjes van de boom in de gaten zetten was een uitdaging. Ik heb het opgelost door de ringen uit de boom weg te laten en eerst de zes voeten in de gaten te zetten, dan alleen de onderste en bovenste ring monteren. De rest is overbodig en maakt het lastig. Als je me niet gelooft, dan kijk je toch gewoon de video hieronder die ik erover gemaakt heb? Daar staan nog veel meer tips in. Fijne knutselkerst!